brandverzekering

Het is verstandig om jouw huis te laten verzekeren op allerlei verschillende gebieden. Misschien vraag je je wel eens af wat het belang van al die verzekeringen is. Dan denk je: dit overkomt mij sowieso nooit. Maar wat dacht je van de mensen waar hun verzekering wel ten goede is gekomen? Die hadden ook nooit verwacht beter af te zijn met een verzekering. Denk bijvoorbeeld aan een schadeverzekering in het geval van diefstal. Bijna iedereen denkt dat het hen niet zal overkomen, maar toch overkomt het veel mensen. Dan ben je heel erg blij als je toch wel een verzekering hebt afgesloten. Hetzelfde geldt voor een brandverzekering. Daarom lees je in dit artikel maar liefst 3 tips voor het afsluiten van een brandverzekering.

Vergelijk verschillende verzekeraars met elkaar

Als je gaat zoeken naar het afsluiten van een brandverzekering, zullen er heel erg veel mogelijkheden zijn. Toch is het af te raden om jouw brandverzekering af te sluiten bij de eerste en beste verzekeraar die je tegen komt. Er zijn namelijk verscheidene zaken waar je maar beter rekening mee kunt houden met het afsluiten van een brandverzekering. Één van die zaken is het aanbod van de verzekering: wat wordt er in welk geval precies vergoed? Kijk dit altijd goed na, zodat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan. Ten tweede houd je uiteraard rekening met de hoogte van de prijs. Een brandverzekering moet immers wel te betalen zijn. Hoe maak je de beste keuze? Nou, ga eens een brandverzekering vergelijken. Let daarbij op wat er precies vergoed wordt en wat de prijs is. Het is ook nooit een gek idee om te kijken wat andere klanten van de desbetreffende verzekeraar vinden.

Bepaal op welke hoogte je jouw eigen risico wilt hebben

Waar je ook op moet letten bij het afsluiten van een brandverzekering, is dat je een bepaald bedrag als eigen risico hebt. Dit houdt in dat je het eigen risico, een deel van de schade, zelf moet terug betalen. Houd hier altijd rekening mee. Natuurlijk wil je graag dat alle schade dat wordt aangericht in geval van brand, vergoed wordt, maar vaak is dit niet het geval. Kijk dus goed na welke schade wel en niet vergoed wordt en bekijk de hoogte van het eigen risico. Hierbij is ook goed om te weten dat hoe hoger je eigen risico is, des te lager de maandelijkse premie die je moet betalen is. Probeer dus voor jezelf een inschatting te maken.

Realistische inschatting van de waarde van je inboedel

Als laatste is het bij het afsluiten van een brandverzekering van belang dat de waarde van je inboedel realistisch wordt ingeschat. Dat wil zeggen: de totale waarde van je woning en alle spullen die in jouw huis staan. Waarom dit belangrijk is? Nou, deze waarde van je inboedel is van belang in het geval van brand. Zo is het voor de verzekeraar en voor jou duidelijk op welk bedrag je recht hebt in het geval van brand. Let dus goed op de waardering van je huis én van de spullen die in jouw woning staan. Kijk altijd goed na of deze geschatte waarde van je inboedel klopt.

cropped-Ontwerp-zonder-titel-3.png
Redactie

reacties staan uit.