Verhuizen is een spannende aangelegenheid, maar naast alle bruisende emoties, zijn er ook een aantal factoren waarmee je rekening moet houden, zodat je verhuizing je niet mentaal, of fysiek uitput. Verhuizen kan namelijk behoorlijk stressvol zijn. De grote boosdoener is hierbij een gebrek aan planning. De verhuisdatum komt steeds dichterbij, en je wilt er natuurlijk voor zorgen dat je alles hebt gedaan wat gedaan moet worden. Daarnaast gaan verplichtingen op werk, en andere verplichtingen gewoon door.  Maar je kunt met succes naar een nieuw huis gaan, met een minimum aan stress, met de handige tips hieronder:

Maak een schema

Een specifieke verhuisdatum hebben is echt van groot belang. Als je weet wanneer je gaat verhuizen, kan je namelijk een goede planning maken. Dit zal je helpen goed georganiseerd te zijn wat betreft je dagelijkse activiteiten omtrent de verhuizing, en om deze activiteiten in je normale schema van werk of andere verplichtingen te verwerken.

Zorg voor voldoende dozen om in te pakken

Zorg ervoor dat je MEER dan voldoende dozen hebt, samen met box cutters, labels, permanente markers, tape dispensers en bruine verpakkingstape. Op deze manier kom je niet voor verrassingen te staan.

verhuizen2 (002)

Begin zo vroeg mogelijk met inpakken

Wanneer je je klaarmaakt om te verhuizen, moet je ervoor zorgen dat je jezelf voldoende tijd geeft om alles in de juiste volgorde in te pakken en te sorteren. Dit betekent dus dat je ook alles moet weggooien, recyclen of verkopen/weggeven wat je niet echt gebruikt of nodig hebt.

Bepaal wie je gaat helpen

Hoewel het uiteraard minder duur is om alles zelf te regelen, met hulp van vrienden en familie, kan professionele hulp gewenst zijn. Huur een verhuisbedrijf in om je te assisteren bij je verhuizing. Op deze manier krijg je snel duidelijkheid over wie wat, en wanneer gaat doen.

Pak verstandig in

Zorg ervoor dat je met inpakken verstandig en strategisch te werk gaat. Je kan beginnen met het inpakken van alle niet-essentiële artikelen, maar bepaalde producten zoals verfblikken en bleekmiddel enz. moeten apart worden verpakt. Maak een lijst van alle items in elk doos en label naar welke kamer ze moeten in je nieuwe huis. dit zal je helpen om sneller en efficiënter uit te pakken. Pak een doos in als overlevingsdoos. Pak hierin alle dingen in, die je nodig hebt wanneer je voor het eerst je nieuwe huis binnengaat, zoals een waterkoker, koffiezetapparaat, mokken, koffie, melk, borden, bestek, afwasmiddel, vaatdoek en toiletpapier . Inclusief een EHBO-set, gloeilampen etc. Gebruik deze tips om stress te voorkomen als het tijd is om te verhuizen. Dan zal de verhuisdatum iets zijn waar je naar uitkijkt, in plaats van iets waarvoor je liever wegrent.

admin

reacties staan uit.