Ben je op zoek naar een nieuwe aanhangwagen, verdiep je dan eerst eens in de verschillende soorten aanhangwagens. Wanneer je gaat kijken naar aanhangwagens, kom je waarschijnlijk al snel tot de conclusie dat je veel keuze hebt. Je moet dus eerst weten waar je de aanhangwagen allemaal voor nodig gaat hebben voordat je begint met het uitzoeken ervan. Aanhangwagens zijn er in verschillende soorten en maten. Zo heb je bijvoorbeeld plateauwagens, bakwagens, gesloten aanhangwagens en autotransporters. Wij zetten de meest populaire aanhangers op een rij.

Wil jij een nieuwe aanhangwagen kopen? Kijk dan eens op de website van HAPERT voor de meest robuuste en betrouwbare aanhangwagens.

Soorten aanhangwagens

De plateauwagen wordt vooral gebruikt bij de bouw en binnen technische werkzaamheden. Heb je behoefte aan een vlakke laadvloer die ook vanaf de zijkant te laden is, dan is een plateauwagen een goede keuze. De multitransporter is een plateauwagen die beschikt over een aantal verschillende oprijplaten en in sommige gevallen een lier die helpen om het materiaal gemakkelijk op een auto te vervoeren. Een gesloten aanhangwagen kun je goed gebruiken om materiaal in op te slaan wanneer je deze niet direct gebruikt. Een kipper is een plateauwagen die ook kan kippen, soms elektrisch en soms niet. 

Het uitkiezen van een aanhangwagen

Ongeacht welk type aanhangwagen je kiest, je zult altijd rekening moeten houden met een aantal zaken. Zo zijn de afmetingen en het laadvermogen van de aanhanger erg belangrijk. Voordat je een aanhanger koopt moet je zeker weten welke afmetingen de aanhanger moet hebben. Ook het laadvermogen van de aanhanger is een relevant gegeven, omdat de aanhanger natuurlijk wel in staat moet zijn om de materialen te dragen die je wilt vervoeren. Houd ook rekening met het toebehoren dat je nodig hebt. Verschillende aanhangers hebben verschillende accessoires zoals bijvoorbeeld een lier of oprijplaten. Wanneer je vooraf alweer welke accessoires je nodig hebt voor je klus, kun je betere keuzes maken als het gaat om de aanhangwagen en de bijbehorende accessoires. In deze bijdrage zetten wij de meest populaire aanhangwagens op een rij.

 

cropped-Ontwerp-zonder-titel-3.png
Redactie

reacties staan uit.