zonnepanelen

Overweegt u zonnepanelen en bent u woonachtig in Ede? Goed nieuws, want sinds de introductie van zonnepanelen in Nederland (alweer enkele jaren geleden) is de keuze uit voor u geschikte zonnepanelen heel groot. Door het ruime aanbod kunt u rustig de tijd nemen om u eens te oriënteren naar zonnepanelen en verschillende soorten zonnepanelen naast elkaar te zetten.

Zonnepanelen op uw huis, schuur of juist de garage?

Met de keuze voor zonnepanelen op bijvoorbeeld uw huis, schuur of garage kiest u voor duurzaamheid. Het is belangrijk dat u goed weet waar u de zonnepanelen gaat plaatsen. Uiteraard moet deze plek de meeste zonuren hebben of in ieder geval een gunstig zijn. Zonnepanelen zijn een duurzaam besluit, want door middel van deze panelen is het mogelijk om uw eigen stroom op te wekken en op den duur geheel zelfvoorzienend te zijn. Dat is toch een prachtig doel! Mocht u van plan zijn om zelfvoorzienend te zijn, dan is de aanschaf van zonnepanelen een ideale keuze. Deze keuze levert namelijk ook nog eens veel voordelen op. Deze voordelen worden nu onderverdeeld in drie subcategorieën.

Voordeel nummer 1: Financieel aantrekkelijk

Het eerste grote voordeel is het financiële voordeel. Wist u bijvoorbeeld dat u met zo’n tien zonnepanelen op een dak al snel zo’n 575 euro per jaar op uw energiekosten kunt besparen? Dat tikt lekker aan! Uiteraard is de aanschaf van zonnepanelen niet goedkoop. Het is een flinke investering, maar u zult merken dat u deze investering na een aantal jaar weer terugverdiend. Concreet is dit binnen tien jaar. Het exacte getal is echter lastig te voorspellen, want dit hangt af van een aantal omstandigheden, bijvoorbeeld de aanschafwaarde van de zonnepanelen en het type zonnepanelen die u heeft uitgekozen. Er zit namelijk heel veel verschil tussen zonnepanelen, de ene is de ander niet. Het kan ook zomaar zijn dat u meer stroom opwekt dan dat u gebruikt. Maakt u zich hierover geen zorgen. Bij de meeste energieleverancier bestaat er de mogelijkheid om het overschot aan stroom terug te leveren.

Voordeel nummer 2: Uw huis

Zonnepanelen op daken van huizen zijn de laatste jaren enorm gestegen in populariteit. Vooral nieuwbouwwijken worden tijdens de bouw al voorzien van zonnepanelen. De reden dat dit wordt gedaan, is omdat zonnepanelen bijdragen aan een beter energielabel voor uw huis. Dit kan naast het financiële aantrekkelijke plaatje ook een beweegreden zijn om te kiezen voor zonnepanelen. Bovendien is er sinds januari 2015 een nieuwe wet op het gebied van energielabels. Wanneer u een huis koopt, verkoopt of verhuurt, is deze energielabel verplicht. Verdiept u zich hierin daarom goed. Daarnaast dalen de energiekosten per maand. Dit komt doordat u geheel of voor een (groot) gedeelte zelf uw stroom opwekt. Hierdoor wordt u zelfvoorzienend. En wist u al dat zonnepanelen waarde toevoegen aan uw eigen huis? Dat is nog eens leuk meegenomen!

Voordeel 3: Het milieu

Het laatste grote voordeel heeft betrekking op het milieu en de aarde. Last but zeker not least, want het milieu is misschien wel een van de belangrijkste voordelen, zowel voor mens als voor dier. Het is altijd fijn als u zelf een aandeel heeft in de verlaging van de alsmaar stijgende CO2-uitstoot. Zonnepanelen zorgen ervoor dat de CO2-uitstoot aanzienlijk verlaagt. Bovendien wekt u met zonnepanelen helemaal zelf uw eigen stroom op. Hartstikke groen en duurzaam! Daar komen geen fossiele brandstoffen aan te pas.

cropped-Ontwerp-zonder-titel-3.png
Redactie

reacties staan uit.