verhuizen

Verhuizen kost altijd geld. Ook als je een heel nette nieuwe woning betrekt, wil je even schilderen, het naar je eigen stijl inrichten en wat kleine dingentjes bijwerken. Het bedrag loopt als snel aardig op zonder dat je hier erg in hebt. Wanneer je een grotere verbouwing wilt doen voordat je jouw woning betreft dan schrik je waarschijnlijk al helemaal wat hiervan de kosten zijn. Een nieuwe keuken, badkamer of alleen al de wc. Natuurlijk kun je met deze klussen wachten tot je alles bij elkaar gespaard hebt, maar in een lege woning is het wel handiger klussen dan in een ruimte waar al je spulletjes al in staan. Dus beter is om het gelijk te doen. Is het geld op je spaarrekening niet toereikend om de klus te klaren? Dan is het een goede oplossing om geld te lenen.

Geld lenen is persoonlijk en maatwerk

Geld lenen moet je altijd veilig doen. Iedereen kent wel het verhaal van dat gezin dat in zware financiële tijden terecht kwam door het afsluiten van de verkeerde lening. Je start je zoektocht naar een goede, eerlijke en veilige lening op overstappen.nl. Op deze website staat een vergelijker. Door je persoonlijke gegevens in te vullen kun je zo zien welke lening past bij jouw leendoel. Het afsluiten van een lening is namelijk maatwerk. Wat voor jou een voordelige en goede lening is, hoeft voor je broer helemaal niet passend te zijn. De kredietverstrekkers kijken naar je leendoel, je inkomen, je verleden op het gebied van geldleningen, hoe oud je bent en de hoogte van het bedrag dat je wilt lenen.

Veilig en goedkoop lenen

De goedkoopste lening is de kortst lopende lening met de laagste rente. Echter hoeft dit voor jou niet de prettigste lening te zijn. Je moet uiteraard kijken naar de rente en de looptijd, maar zeker ook naar het maandelijkse aflossingsbedrag. Bepaal eerst hoeveel jij per maand kunt missen om je lening terug te betalen. Kijk dan of de maandtermijn niet te hoog is. Wanneer dit wel het geval is kun je beter een wat langer lopende lening kiezen. Doe je dit niet en lukt het niet om je vooraf afgesproken betalingsplicht na te komen, dan kom je in de financiële problemen.

Leen nooit meer geld dan nodig is.

Geld lenen kost geld, het is dus letterlijk zonde van je geld als je meer gaat lenen dan je daadwerkelijk nodig hebt. Bereken dus eerst goed het bedrag dat je nodig hebt op je nieuwe huis op te knappen of je verbouwing te realiseren voordat je een offerte aanvraagt.

cropped-Ontwerp-zonder-titel-3.png
Redactie

reacties staan uit.