huis kopen

Zoals je waarschijnlijk wel hebt meegekregen is het vandaag de dag enorm lastig om een goede woning te vinden omdat de prijzen met 20% zijn gestegen. Vooral starters kunnen het lastig hebben om een woning te vinden. Starters hebben vaak nog geen kans om een hypotheek af te kunnen sluiten waarmee ze een dure woning mee kunnen betalen. Omdat de prijzen tegenwoordig zo hoog liggen voldoet hun inkomen niet om kans te kunnen maken op een mooie starterswoning. Een huis kopen in 2021 kan daarom best lastig zijn. We geven je in deze  blog een aantal mogelijkheden om toch een goed huis te kunnen vinden en geven je een aantal besparingen die goed van pas kunnen komen.

Startershypotheek afsluiten

Je eerste huis kopen is altijd spannend. Ten eerste is het de vraag hoeveel je kan besteden. Het is daarom verstandig om contact op te nemen met een partij die zicht richt op startershypotheken. Hier kun je net nog even profiteren van iets betere voorwaarden als je een starter bent. Je kunt bijvoorbeeld terecht bij de Rabobank. Deze bank bied je ook de mogelijkheid om een hypotheek aan te vragen als je een tijdelijk contract hebt.

Profiteer van deze voordelen

Eén van de grootste voordelen voor starters is dat ze vanaf 2021 geen overdrachtsbelasting hoeven te betalen. Als je een starter bent dan hoef je dus geen 2% belasting, het huidige percentage voor het overnemen van een woning, te betalen Een starter wordt voor de wet aangezien als personen tussen de 18 en 35 jaar. Stel dat je een huis wil gaan kopen van 200.000 euro, dan scheelt het je 4000 euro!  Met dit belastingvoordeel hoopt de overheid starters meer kans te geven op de woningmarkt.

Besparing op taxateur

Bij het kopen van een woning als starter telt iedere besparing mee. Er zijn daarom ook een aantal manieren om nog meer geld uit te sparen bij het kopen van een woning. Je hebt de mogelijkheid om bij TaxatieTarieven.com verschillende taxateurs uit jouw regio te vergelijken. Door een taxateur te vinden via deze website kun je zo nog enkele honderden euro’s besparen. Je wil natuurlijk niet teveel betalen en dit is een handige manier om te besparen op de kosten van het kopen van een woning. Taxatie huis regelen doe je dus via deze website.

cropped-Ontwerp-zonder-titel-3.png
Redactie

reacties staan uit.