Plannen om te verhuizen? Dan ben je natuurlijk druk in de weer met aankoopmakelaars en bezichtigingen, op zoek naar dat ene nieuwe huis dat jij straks je thuis kunt noemen. Maar een nieuwe woning voldoet maar zelden direct volledig aan je eisen. Grote kans dat je droomhuis to be eerst grondig verbouwd moet worden. Hoe pak je dat aan?

Een open blik

Wat heel belangrijk is bij de zoektocht naar een nieuwe woning, is een open blik. Heb je een prachtig appartement met veel licht op het oog, maar heeft de woning een wel heel smalle entree? Bedenk dan eens hoe de ruimte eruit zou zien als de muur een klein metertje naar rechts zou staan. Of is de benedenetage precies wat je zoekt, maar is de kleine slaapkamer boven wel erg donker en krap door dat schuine dak en kleine raam? Dan kan een dakkapel misschien net dat verschil te maken.

Plan tijd in

Verbouwen kost tijd, maar die tijd kan het dubbel en dwars waard zijn. Als je besluit te gaan klussen voor je verhuist, is het wel zo handig rekening te houden met een paar maanden verbouwtijd. Wat dat betekent, verschilt natuurlijk per situatie: het kan dat je je huis na aankoop nog niet in kunt en nog even moet volhouden in je huidige woning. Maar het kan ook simpelweg betekenen dat je een slaapkamer nog niet kunt gebruiken en een praktische puincontainer voor de deur hebt staan om spullen in weg te gooien.

Vraag hulp

Ten slotte: soms is het lastig in te schatten hoe een verandering binnenshuis de woning verandert. Vraag daarom hulp van vrienden of familie. Of van een professional natuurlijk, want het liefst krijg je tips van een persoon die kijk op dat soort dingen heeft. Ook helpt het voor je overzicht enorm om de plattegrond van het huis waar je je oog op hebt laten vallen grondig te bestuderen. Puzzelen en schuiven maar!

admin

reacties staan uit.