Het is natuurlijk heerlijk om gras te hebben in je achtertuin. Maar kies je dan voor echt gras of kunstgras? De keuze heeft grotendeels te maken met hoe je het gras gaat gebruiken. Gaan de kinderen hierin spelen of is het alleen voor de sier omdat het er mooier uitziet? Ook zitten aan beide soorten gras voor- en nadelen. Ben je benieuwd? Lees dan snel verder.

Echt gras

Echt gras is ideaal voor tuinliefhebbers. Wanneer je graag bezig bent in de tuin of wanneer je kinderen veel in het gras spelen, is het aan te raden om echt gras te nemen. Wel komt hier natuurlijk ook een stuk verzorging bij kijken. Het gras moet vaak worden gemaaid omdat het in de zomer en lente erg hard groeit. Ook moet het gras besproeid worden met water bij hoge temperaturen. Al met al kost het enige tijd om je gras netjes en verzorgd te houden. Het is hierdoor verstandig om niet voor echt gras te kiezen wanneer je weet dat je geen tijd hebt voor de verzorging, het gras zal er dan niet mooi uitzien. Houdt ook rekening met de ligging van je tuin. Als je tuin niet gunstig is gelegen, kun je het gras bijna niet in leven houden. Gras dat alleen in de schaduw ligt, zorgt alleen voor mos en onkruid.

Kunstgras

Wanneer je weinig tijd hebt, kun je het beste kunstgras kiezen. Je hebt namelijk bijna geen omkijken meer naar het kunstgras zodra het in je tuin ligt en je hebt er wel jaren plezier van. Ook mensen met hooikoorts of andere allergieën kunnen heerlijk in de tuin zitten met kunstgras. Vele mensen denken dat kunstgras er nep uit ziet, maar tegenwoordig zijn er vele verschillende soorten kunstgras. Je kan dus kiezen voor een ‘neppe’ look maar ook voor kunstgras dat bijna niet te onderscheiden is van echt gras. De aanschaf van kunstgras is prijzig, maar als je kijkt naar hoelang het meegaat en hoeveel tijd je bespaart doordat je het niet hoeft te verzorgen, kun je zeggen dat kunstgras goedkoop is.

Kortom, denk goed na voordat je gras aanschaft. Er zijn meerdere voor- en nadelen van zowel kunst- als echt gras. Kies voor het gras wat het beste bij je past.

 

admin

reacties staan uit.