Het kan natuurlijk gebeuren dat je een andere baan krijgt, dat je de liefde van je leven hebt ontmoet of dat je gewoon weg wil uit Nederland. Al deze zaken kunnen ervoor zorgen dat je internationaal moet verhuizen. Een internationale verhuizing is een hele klus. Er moet een hoop geregeld worden en dit is niet altijd even makkelijk. Wij hebben daarom een aantal tips om jou stress, tijd en geld te laten besparen.

1. Regel het transport, maar doe voor de rest zo veel mogelijk zelf. De meeste verhuisbedrijven werken met een uurtarief en het kan daarom handig zijn om zelf een handje te helpen met het sjouwen van de spullen. Je kan hierbij ook de hulp van vrienden en familie inschakelen. Als je zelf lekker doorwerkt zullen de kosten uiteindelijk lager uitvallen dan wanneer je alles door de verhuizers laat doen. Vele handen maken licht werk!

2. Je hoeft bij een internationale verhuizing echt niet alles mee te nemen. In het land van bestemming hebben ze vast ook een Ikea waar je je nieuwe meubels kunt kopen. Dit is nog altijd goedkoper dan het vervoeren van je meubels. Maak van tevoren dus een lijst met meubels die je mee moet nemen en meubels die je eventueel kan verkopen.

3. Begin op tijd met het regelen van alles. Een spoedverhuizing zorgt voor extra stress en hoogstwaarschijnlijk ook voor extra kosten, omdat bedrijven hiervoor een toeslag rekenen. Maak dus van tevoren een planning en ga op tijd op zoek naar een verhuisbedrijf.

4. Bij het zoeken naar een passend verhuisbedrijf moet je op verschillende zaken letten. Niet elk bedrijf verhuist overal heen. Ook zijn sommige bedrijven gespecialiseerd in kleine of juist hele grote verhuizingen. Om het vinden van een verhuisbedrijf makkelijker te maken, zou je deze pagina eens kunnen bekijken. Hier vind je de best beoordeelde verhuisbedrijven van Nederland op een rijtje.

admin

reacties staan uit.