Een bezichtiging is heel belangrijk om de potentiële koper te kunnen overtuigen om de woning te kopen. Net als bij mensen is de eerste indruk van een huis vaak zeer belangrijk, er zijn veel zaken die je als verkoper kan voorbereiden of doen om de bezichtiging zo positief mogelijk te maken. Een makelaar uit Roosendaal geeft een aantal tips waar je je aan kan houden om jezelf en het huis zo goed mogelijk voor te bereiden.

Zorg dat het huis en de tuin schoon en fris is

Nu komen we weer terug bij het belang van de eerste indruk. Als de potentiële koper bij het huis arriveert is meestal het eerste wat hij ziet de tuin, deze moet dan ook netjes bijgehouden zijn, een onverzorgde tuin zorgt gelijk al voor een onverzorgde indruk. Zorg ook dat eventuele kliko’s niet in het gezichtsveld staan. Het huis zelf moet ook netjes zijn en fris ruiken, dit is de belangrijkste tip die meegegeven wordt. Let ook op eventuele gebreken zoals loszittende plinten, lampen die het niet doen of kapotte ramen. Het kan immers zo zijn dat de koper zo weinig mogelijk wil doen aan het huis, dan wil je natuurlijk de indruk wekken dat er niets hoeft te gebeuren. Wat voor de voortuin geld, geld ook voor de achtertuin, deze moet er ook netjes en verzorgd uitzien.

Wees eerlijk en vriendelijk

Probeer altijd zo eerlijk mogelijk antwoord te geven op de vragen van de kijker. Als er gebreken aan het huis zijn meld deze dan ook, jij hebt als verkoper namelijk een meldingsplicht. Uiteraard moet je ook zo vriendelijk mogelijk weten, het is belangrijk dat de kijker zich gemakkelijk en welkom voelt in het huis.

Creëer ruimte en zorg voor genoeg lichtinval

Zorg dat er genoeg ruimte in je huis is, zo lijkt het namelijk groter. Ruim de speelgoed van je kinderen om en verplaats overbodige meubelen naar de garage of schuur. Probeer ook een mooie lichtinval te creëren, licht is namelijk één van de belangrijkste sfeerbepalers van een huis. In principe is lichtinval makkelijk te creëren, zet alle gordijnen, jaloezieën, lamellen en zonneschermen open. Voor het geval dat de bezichtiging ‘s avonds is, zet in alle kamers het licht aan en maak gebruik van sfeerverlichting zoals kaarsen. Zorg er ook voor dat alle tuinverlichting aanstaat, zo creëer je namelijk diepte.

Zorg voor een comfortabel gevoel

Draai in de winter de verwarming aan en zet in de zomer de ramen open, probeer een comfortabele temperatuur te creëren. Probeer ook zo weinig mogelijk mensen binnenshuis te hebben, zorg dat eventuele kinderen en/of huisdieren tijdelijk ergens anders zijn.

admin

reacties staan uit.