Zakelijke energie kost vaak een hoop geld. Het kost veel energie om een bedrijfspand te voorzien van licht, warmte en dergelijke. Daarom is het altijd fijn om te kunnen besparen op je zakelijke energie. Dit doe je al door je zakelijke energie af te sluiten bij een bedrijf dat tegen lage tarieven zakelijke energie en een goede service aanbiedt, zoals Gazprom Energy. Toch zijn er nog meer dingen die je kunt doen voor een lagere zakelijke energierekening.

Bespaar op verlichting

Met verlichting verbruik je stiekem enorm veel energie. Op verlichting valt enorm te besparen, wat je zakelijk energierekening weer ten goede komt. Begin met het uitschakelen van verlichting die je op dat moment niet gebruikt. Een kleine moeite, maar veel mensen zijn hier te makkelijk in. Doe bij het verlaten van het pand alle lichten uit behalve de verlichting die je nodig hebt om het pand te beveiligen, zoals waakverlichting. Nog idealer is om een bewegingssensor te hebben, waarbij er alleen licht wordt aangezet wanneer er beweging op het terrein wordt waargenomen. Dit schrikt inbrekers al snel af. Een andere tip is het gebruiken van LED-verlichting. Hiermee bespaar je een hoop energie.

Kijk ook naar andere energiepakketten

Vaak hebben zakelijke energieleveranciers verschillende energiepakketten. Het juiste pakket hebben, scheelt erg veel kosten. Vaak wordt namelijk een pakket aangeboden dat inspeelt op het gemiddelde energieverbruik van bedrijven, maar dit hoeft niet passend te zijn voor jouw bedrijf. Het is zonde om een pakket te hebben waarbij je veel energie overhoudt. Maar het is ook zonde als je een te klein pakket hebt, waardoor je vaak over je limiet heen zit en dus extra hoge tarieven betaalt. Dit leidt dan alleen maar tot extra kosten elke maand. Overleg daarom goed met de leverancier wat het meest geschikte pakket is voor jou.

Onderhandel met de leverancier

Veel mensen durven het niet, maar het is altijd slim om met je energieleverancier te onderhandelen over de prijs van je zakelijke energie. Hier is namelijk altijd ruimte voor bij een zakelijk contract, al weten veel mensen dit niet. Zeker als je een groot bedrijf hebt met een hoge energieafname voor een langere tijd kun je altijd om korting vragen. Je zal zien dat de leverancier hier altijd in mee probeert te gaan. Niet geschoten is altijd mis.

admin

reacties staan uit.