Als je plannen hebt om een huis te kopen, dan kun je natuurlijk wel wat tips gebruiken. In deze blog gaan we je een aantal tips geven bij het kopen van een huis. Je wilt natuurlijk andere mensen wel voor zijn. Zeker nu de huizenmarkt weer in de lift zit en er een recordaantal huizen in september zijn verkocht. De huizen vliegen bijna als zoete broodjes over de toonbank. Zaak om er dus snel bij te zijn!

Tip 1: Zet zoekopdrachten uit

Je kunt zoekopdrachten uitzetten bij verschillende makelaar als WOLTJER Makelaardij. Aan de hand van jouw zoekopdracht (lijst met wensen) kijken ze naar huizen die ze in de verkoop hebben of zijn ze alert bij huizen de nieuw binnen komen. Hierdoor kun je andere mensen dus voor zijn en ben je eerder op de hoogte van een nieuw huis.

Tip 2: Vertel je omgeving dat je op zoek bent

Soms is je nieuwe huis dichterbij dan je denkt. Vertel daarom in je omgeving rond dat je op zoek bent naar een huis. Grote kans dat je omgeving weet welke huizen er te koop komen. Hierdoor ben je andere mensen ook weer sneller dan anderen. Dan kan je natuurlijk een groot voordeel geven tijdens de onderhandelingen.

Tip 3: Kijk verder dan alleen Funda

Funda is natuurlijk het platform voor de aankoop van een huis. Maar je doet er goed aan om verder te kijken dan alleen Funda. Makelaar plaatsen namelijk ook huizen die in de verkoop staan op hun eigen website. Daarnaast zijn er diverse andere websites waar je terecht kunt om huizen te bekijken. Veel mensen kijken alleen op Funda. Zonde, want er zijn online veel meer mogelijkheden om nieuwe huizen op het spoor te komen. Ook social media kan hierin een grote rol spelen.

admin

reacties staan uit.