Brand in je eigen woning is iets waar de meeste mensen niet snel aan denken. We gaan er vaak vanuit dat het ons niet overkomt. Echter zijn er ieder jaar weer veel brandmeldingen. Dit levert materiaalschade op, maar helaas gaan de gevolgen nog verder en vallen er ook slachtoffers. In veel gevallen kan brand worden voorkomen. Daarom is het ontzettend belangrijk je er zeker van bent dat jouw woning brandveilig is en de kans zo laag mogelijk wordt gehouden op brandschade.

Maak je woning zo brandveilig mogelijk

Om erachter te komen of jouw woning brandveilig is kun je de brandveiligheidscheck doen. Op deze manier krijg je direct een indruk van de brandveiligheid en de punten om het te verbeteren. Je kunt echter nog een stapje verder gaan en een expert langs laten komen om de woning te testen. Op deze manier weet je heel specifiek hoe jouw woning scoort op het gebied van bescherming tegen brand. Zijn er zaken die verbetert moeten worden? Neem dan contact op met Wardenburg om de brandveiligheid van je woning te verbeteren.

Onze tips om je woning veiliger te maken

Hieronder hebben we een klein overzicht gemaakt met punten om zelf je woning veiliger te maken.

  1. Zorg voor een goede brandblusser in je woning. Bij voorbaat haal je er meerdere, zodat je ook tijdens brand altijd bij een blusser kunt.
  2. Zorg dat er op alle verdiepingen rookmelders te vinden zijn, zodat je altijd direct op de hoogte bent van brand.
  3. Ook is het verstandig om te zorgen voor koolmonoxidemelders. Tijdens de winter kan er koolmonoxide ontstaan.
  4. Er zijn ook zogeheten fireblockers. Deze kunnen bijvoorbeeld aan de binnenkant van de droger worden geplaatst. Zodra er brand ontstaat komt er automatisch blusmiddel vrij.
  5. Let op bij sommige stekkerdozen. Wanneer deze volledig wordt gebruikt door apparaten die veel stroom vergen dan is er kans op kortsluiting wat kan resulteren in brand.
  6. Bij deuren en sommige ramen is het belangrijk dat je altijd de mogelijkheid hebt om deze los te maken. In geval van nood moet je direct de achterdeur kunnen verlaten in plaats van dat je moet zoeken naar een sleutel.
  7. Zorg dat er altijd brandmelders zijn te vinden bij de wasmachine en de vaatwasser. Deze kunnen relatief makkelijk in brand vliegen.
  8. Vervang halogeenlampen in je woning voor ledverlichting of spaarlampen.
admin

reacties staan uit.