Als je hebt besloten om je huis te gaan verkopen, komt er een hoop op je af.
Hypotheek meenemen naar de nieuwe woning of aflossen? Makelaar inschakelen of zelf verkopen? Een goede waardebepaling van je woning regelen en zorgen dat je woning op zijn best gepresenteerd wordt.

Wel of geen makelaar

Verkopen met een verkoopmakelaar neemt jou veel werk uit handen. Door de inzet van een professional, hoef jij je alleen nog maar druk te maken over de presentatie van je huis.
Maar als je zelf je woning gaat verkopen, bespaar je veel geld.
Je kunt er ook voor kiezen om maar een gedeelte van de verkoop uit te besteden, of een internetmakelaar te gebruiken, als tussen opties.

Wat is mijn huis waard?

Als je gaat verkopen, wil je natuurlijk een goede prijs voor je huis krijgen.
Dit zal gedaan worden met een waardebepaling van je woning. Je makelaar kan dit doen, maar zelf kun je dit ook doen, door bij het kadaster de verkoopprijzen van de huizen bij jou in de buurt op te vragen, zo heb je een goed idee rond welke vraagprijs je moet gaan zitten.

Bezichtigingen voorbereiden

Bij een bezichtiging wil je natuurlijk dat je huis er zo mooi mogelijk uitziet. Ruim zoveel mogelijk op en maak alles schoon, maar als je je huis echt goed voor de dag wilt laten komen, kun je denken aan verkoopstyling.
Een gespecialiseerde vastgoedstylist, zorgt dat jouw woning er nog beter uitziet. Dit kan door simpele interieurveranderingen, of met kleine renovaties. Het kost dus wel wat, maar vaak krijg je ook meer voor de verkoop.

Onderhandelen en de koop sluiten

Gefeliciteerd, er zijn kijkers zo gecharmeerd van jouw huis dat ze een bod doen! Als je met een makelaar verkoopt, zal hij je advies geven of hij het bod passend vindt of niet en advies over een tegenbod geven. Als je zelf verkoopt, moet je dit zelf bepalen. Wees realistisch met je verwachtingen. Accepteer niet direct een heel laag bod, maar sta wel open voor onderhandelingen.
Als jullie het eens zijn, teken je het voorlopig koopcontract.

admin

reacties staan uit.