Daar krijg je weer zo’n berichtje van een vriend: ‘Hee ik ga volgend weekend verhuizen, kan je helpen? Je krijgt er een kratje bier voor terug’. Helemaal als je in de leeftijd van midden/eind twintig bent en iedereen van zijn studentenkamer naar een eigen huurhuis verhuist. Of juist van een huurhuis naar een koopwoning gaat verhuizen. In ieder geval denk jij, daar gaan we weer: behang krabben, verven, schuren, vloeren leggen en meubels sjouwen.

Voor vrienden heb je natuurlijk alles over, dus even een dagje verhuizen in dertig graden, want ja je vrienden hebben de gewoonte altijd in de bloedhitte te gaan verhuizen, is geen probleem. Inmiddels ken je de routine van ‘s ochtends vroeg afspreken om met een bak koffie te beginnen. Dat is natuurlijk het eerste dat je verhuist, het koffiezetapparaat, nog voordat er ook maar iets gedaan is in het nieuwe huis, want al jouw vrienden moeten wel wakker blijven om in top tempo jou te helpen verhuizen. Als eenmaal het huis geverfd is, de vloer gelegd is en het huis verder helemaal klaar is kunnen de meubels erin.
Nu maar hopen dat de verhuisafstand niet al te ver is. Je ziet je benzinetank alweer leeglopen terwijl je meerdere malen heen en weer moet rijden met een volgeladen auto. Overigens is jouw auto ook weer niet zo groot, waardoor je slechts twee kussens, een krukje en een tandenstoker kan verhuizen. Het zou toch fijn zijn als je gewoon een busje had die je helemaal vol kon laden, waardoor je ook nog eens een stuk minder vaak op en neer zou hoeven rijden.
Na een dag inladen, rijden, uitladen, sjouwen, trappen lopen ben je helemaal uitgeput en geniet je van je heerlijk verdiende kratje bier. Je hoeft niet meer naar de sportschool, want je hebt de hele dag al lopen zweten. Je ziet je armspieren ter plekke groeien en je bierbuik krimpt in tot een strak lijf. Je vrienden zijn helemaal gelukkig met jouw hulp en jij bent wel redelijk gelukkig met je kratje bier en je lege benzinetank.
Wat zou het toch fijn zijn als je betaalt zou kunnen krijgen voor het verhuizen van al die spullen. Je hoeft nooit meer naar de sportschool, je hebt een verhuiswagen van de zaak waardoor je minder vaak hoeft te rijden en de benzine kosten komen bij je werkgever terecht. Bovendien heb je aan het einde van de dag een gevulde portemonnee. Daarbij komt dat het enige wat je nodig hebt om te solliciteren op een verhuizer vacature is een rijbewijs. Ja en een beetje spierkracht, maar als je dat nog niet hebt ontwikkel je dat snel genoeg wanneer je ook echt aan de slag gaat als verhuizer.

Tweede foto blog 7 (002)

Mocht je van verhuizen ooit je beroep maken, zeker een aanrader als je nog studeert, wordt dan geen krent wanneer je vrienden vragen je helpen te verhuizen. Als je geld gaat vragen aan je vrienden voor het verhuizen, kan je erop rekenen dat je geen berichtjes meer krijgt om te helpen want je hebt geen vrienden meer om te verhuizen. Net als bij alle andere beroepen moet je als verhuizer werk en privé gescheiden houden.

admin

reacties staan uit.