Nieuwe woning betekent klussen. Ieder jaar zijn er weer nieuwe trends op het gebied van kleuren en materialen. Om het gemakkelijk voor je te maken, hebben we de trends van 2018 voor je op een rij gezet.

Zwart is 2017 – bruin is 2018

In 2017 was het nog zo dat de kleuren die je in huis gebruikte vooral zwarttinten waren. Het kwam in alle kleuren, van grijs tot diepzwart voor. In 2018 voeren de bruintinten de hoofdtoon. Dat heeft er vooral mee te maken dat hout ook steeds weer meer in opmars is in het interieur. De kleuren die je terugvindt in de woondecoratie liggen vooral in het brede bruin palet. Niet alleen vind je de diepe bruintinten terug die doen terugdenken aan de natuur; je vindt ook lichtere tinten terug zoals terracotta. Een andere schakering bruintinten is koper. Denk in dit geval aan roestkleur maar bijvoorbeeld ook aan brons of messing. Het geeft jouw huis een warme uitstraling die minder zakelijkheid en meer huiselijkheid biedt. Daarnaast zorgen de bruintinten voor een minder zakelijke inrichting. Bruintinten kan je op meerdere plekken in je huis laten terugkomen. Denk bijvoorbeeld aan een mooie wanddecoratie waar de kleur in verwerkt zit, of aan een gordijn. De bruintinten zorgen ervoor dat jouw huis een gezellig uiterlijk krijgt wanneer je de gordijnen sluit. Het sluit mooi aan bij het industriële en Urban effect wat je in 2018 werkelijk overal terugziet.

schilder

Warme en diepe kleuren

In 2017 waren alle muren in een huis nog blank wit. Sfeer was er niet echt in te bekennen, en het zorgde voor een heel frêle uitziend interieur. Wie nu bij de woontrends kijkt komt tot de ontdekking dat deze kleuren inmiddels zijn vervangen. We kiezen steeds meer voor kleuren die warm en diep zijn. De tinten als ‘zomerzon’ krijgen een steeds diepere uitstraling. Tegenwoordig zijn de kleuren te zien zoals diep aubergine en paars. Ook kleuren van de natuur zoals bruin en oranjetinten zie je steeds vaker terugkomen in woonaccessoires. Heb jij een huis in het wit en wil je niet gelijk alle muren van een nieuwe laag verf voorzien, kies er dan voor om een aantal aspecten in je huis een warme en diepe kleur te geven. Een dekbedovertrek in een warme kleur of met een mooi patroon waar meerdere diepe kleuren in verwerkt zitten is heel rustgevend en geeft jouw slaapkamer gelijk een trendy en huiselijk aangezicht. Een paar kussentjes op de bank in een warme of diepe kleur geven een bank die een neutrale kleur heeft een warme uitstraling. Een tapijt in één van deze kleuren is ook een aanrader maar kies niet voor een al te donkere kleur; je zal er dan ieder stofje en vuiltje op zien liggen.

kleuren trends

Statement qua kleur in huis!

Wit was 2017, het interieur van 2018 heeft kleur. Houd jij van kleur in je interieur, dan mag je helemaal losgaan in de woonwinkel. Wanneer je van kleur houdt is er niets te gek dit jaar. Je kan kiezen voor kleuren in vrijwel elke schakering. Of je nu van paars houdt of van donkerbruin, niets is te gek. De materialen van meubels en kussens die je in de winkel ziet liegen er dan ook niet om. Van fluweel tot linnen; werkelijk alle materialen die je ziet hebben een warme kleur. Uitgesproken kleuren domineren het beeld wanneer je kijkt naar interieurstyling. Je kan een statement maken qua kleur door een paar zaken toe te voegen aan jouw interieur. Heb je een uitgesproken favoriete kleur, schilder daar dan een muur mee. Een hele kamer komt misschien gelijk heel hard binnen, maar één hoek die je mooi op kleur brengt via colorblocking. Kies voor één kleur in je kamer of maak een palet van kleuren met een ton sur ton effect. Op die manier breng je levendigheid in je huis waardoor jouw interieur voelt als een warme deken wanneer je thuis komt.
Bron: V.d. Velde Schilders

admin

reacties staan uit.