Stel je voor: je opent een nieuw kantoor in hartje Amsterdam, Londen, Parijs, een prachtig gebouw in een prachtige stad. Je hebt het perfecte meubilair gevonden, de ideale plant (Herbert genaamd) en je bent nog op zoek naar datgene dat je nieuwe werkplek helemaal afmaakt: een mooie vloer. Gelukkig is hier dan ook een oplossing voor: laminaat inclusief leggen bij de Laminaat Expert!

Laminaat 101

Laminaat is een materiaal dat uit verschillende laagjes bestaat, waardoor het eigenschappen heeft die traditionele vloer materialen, zoals hout of stoffen vloerbedekking, niet hebben. Er zijn wel wat dingen die je moet weten voordat je de diensten van laminaat inclusief leggen bij de Laminaat Expert toepast. Laminaat is dus opgebouwd uit verschillende lagen. Traditioneel gezien zijn die lagen, van onder naar boven:

  1. Een kunststof (melamine) laag
  2. Een drager, meestal High Density Fibreboard (een strak geperste, geïsoleerde houtlaag)
  3. Een laagje bedrukt papier (vaak met het uiterlijk van hout)
  4. Een kunststof beschermlaag

Al die soorten!

Natuurlijk heb je verschillende laminaatvloeren, elk met andere kenmerken en doeleinden. Je hebt High Pressure Laminate, die uit dezelfde vier lagen bestaat als hierboven beschreven, maar met een extra versterkte beschermlaag. Hierdoor is dit type laminaat beter bestand tegen vallende voorwerpen. Deze vloer zou dus goed kunnen werken als je in een omgeving woont of werkt vol aardbevingen, of een werkplek hebt waar veel zware spullen staan en worden vervoerd. Ook heb je Direct Pressure Laminate, het traditionele laminaat zoals hierboven beschreven. Er is Continious Pressed Laminate, die weer hetzelfde wordt opgebouwd als de HPL en de DPL, met uitzondering van de beschermlaag. Die is hier iets dunner, wat zorgt voor een mooiere afwerking. Als laatste heb je dan nog Direct Laminate Printing. Bij dit soort laminaat worden de tweede en derde laag gecombineerd; het uiterlijk van het laminaat wordt direct op de drager geprint. Dit verkort het productieproces en zou dus in prijs kunnen schelen.

Er zijn dus veel dingen om over na te denken en te weten voordat je gebruik maakt van laminaat inclusief leggen bij de Laminaat Expert. Zoek ze vooral op, zij weten alle ins-and-outs waar wij niet aan toe zijn gekomen. Je hebt nu een mooie basiskennis over laminaat, dus, ga op zoek naar die perfecte vloer!

admin

reacties staan uit.