In veel gevallen moet je bij een verhuizing heel wat voorbereiden. Het is een stressgevoelige periode. De plek waar je naar toe verhuisd is van invloed op de manier hoe je gaat verhuizen. Ga je naar een appartement verhuizen, die hoger is gelegen dan de begane grond dan moet je beslissen hoe je gaat verhuizen. Op de eerste plaats moet je de keus maken of je zelf alles regelt bij je verhuizing maar je kunt ook een verhuisbedrijf inschakelen. In Nederland kun je het in principe gemakkelijk zelf doen. Heb je besloten om het zelf te doen dan moet je je goed voorbereiden hoe de verhuizing moet verlopen. Soms is het mogelijk de meubels via de trap naar boven te sjouwen, maar het komt ook voor dat de trap en zelfs de lift te klein is. In zo’n geval kun beter een verhuislift huren.

Regels voor een verhuislift.

Vraag eerst bij de gemeente, waar je naar toe verhuisd, of je een vergunning nodig hebt voor een verhuislift. Dat is waarschijnlijk het geval als het een drukke weg is waar zowel voetgangers als auto’s passeren. Je moet dan zorgen dat je een ontheffing hebt om een verhuislift te mogen gebruiken.

Voor het plaatsen van een verhuislift moet je een ruimte hebben van 8 x 4,5 meter dat ongeveer gelijk is aan 1,5 parkeerplaats. De verhuislift moet zo geplaatst worden dat hij uitkomt bij het balkon, dakterras of raam.

De ruimte tussen de auto en de muur moet voldoende zijn en mag niet meer zijn dan 7 meter. Hoe dichter de verhuislift bij de muur geplaatst kan worden, hoe beter dat is.

Het gewicht dat op het plateau geplaatst mag worden is over het algemeen niet meer dan 400 kilogram. Dat is ook nog voldoende voor een piano wat in de regel het zwaarste is dat verhuisd moet worden. Een meubelstuk mag wel een beetje over het draagvlak geplaatst worden, maar niet te veel.

 

Belangrijk bij de verhuizing.

Je moet er op de eerste plaats voor zorgen dat je voldoende hulp hebt. De verhuislift kun je huren met en zonder bediende. Het is verstandig om een verhuislift met een bediende te huren. Je weet dan zeker dat je op een veilige manier gaat verhuizen.

 

cropped-Ontwerp-zonder-titel-3.png
Redactie

reacties staan uit.