Je huis te koop zetten is een spannende tijd waar veel bij komt kijken. Zeker als het de eerste keer is dat je een huis verkoopt, is het lastig om precies te weten wat je allemaal moet doen. We beschrijven in stappen wat je moet doen als je je huis gaat verkopen.

De makelaar en de verkoopprijs

De eerste stappen als je je huis gaat verkopen is het kiezen van een makelaar en het laten bepalen van de vraagprijs. Het kiezen van een makelaar is erg belangrijk. Het hebben van een goede makelaar is al een stap in de goede richting. Een makelaar moet alles goed kunnen vertellen, flexibel zijn en goede en realistische foto’s maken van jouw huis. Uiteraard moet je het ook wel met je makelaar kunnen vinden, jullie gaan immers erg veel contact hebben met elkaar. Je moet het durven zeggen als je dingen anders wil zien. Ben je op zoek naar een goede en een betrouwbare makelaar? Neem dan eens een kijkje bij Ludo van der Eijken Makelaardij. Na het kiezen van een makelaar is het tijd om de verkoopprijs van je huis te bepalen. Je makelaar zal je hierover adviseren. Een vraagprijs wordt geadviseerd aan de hand van de getaxeerde waarde, de courantheid van je woning, je persoonlijke situatie en de zoekcategorieën op Funda.

Bezichtigingen

Hierna is het tijd voor bezichtigingen. Er zijn veel dingen waar je op kunt letten als mensen je huis komen bezichtigen. Zo is het handig als je zorgt voor een schoon en opgeruimd huis. Dit komt natuurlijk een stuk aantrekkelijker over dan een rommelig en vies huis. Ook is het slim als je ervoor zorgt dat je interieur redelijk neutraal is. Zo kunnen bezichtigers zich een stuk beter inleven in wonen in jouw huis dan wanneer ze bloemetjesbehang zien dat totaal niet hun smaak is. Wat vaak wordt vergeten is de geur van je woning. Geur doet enorm veel met mensen. Als het niet fris ruikt, is dat al gauw een afknapper. Zorg voor een frisse geur en zet wat ramen open voor er bezichtigers komen. Ook het bakken van cakejes voor er bezichtigers komen kan helpen.

admin

reacties staan uit.