Veel mensen vinden muizen vies en moeten er niet aan denken dat ze in hun huis zitten. Toch kan het wel eens voorkomen dat er muizen in jouw woning terechtkomen. Ze knagen zich een weg naar binnen wanneer het kouder wordt en zoeken hier naar een warme plek met voldoende voedsel en water. Gelukkig is er een oplossing: muizenbestrijding door professionals van Beestjes Kwijt. Maar hoe weet je eigenlijk zeker dat je last hebt van deze vervelende beestjes? De experts van Beestjes Kwijt geven je antwoord op deze vraag.

Knaagschade

Een van de duidelijke signalen van de aanwezigheid van muizen is de knaagschade. Doordat de tanden van muizen elke dag groeien hebben muizen de gewoonte om overal aan te knagen. Op deze manier houden ze de tanden op een gezonde lengte. Ze knagen bijvoorbeeld aan meubels, kabels en isolatiemateriaal. Wanneer je dus overal gaten tegenkomt heb je waarschijnlijk te maken met een of meerdere muizen.

Krassend geluid

Veel klachten door muizen ontstaan als eerste door de geluidsoverlast die ze veroorzaken. Het rennen, knagen en sluipen kan ons nachten wakker houden. Vaak is die herrie op het plafond zo heftig dat er zelfs aan ratten gedacht wordt. Hoewel dit niet uitgesloten kan worden, gaat het meestal toch gewoon om muizen.

Ontlasting

De aanwezigheid van een muizenplaag wordt vaak ook verraden door de keutels. Muizenkeutels zijn ongeveer zo groot als hagelslag en kunnen overal in huis liggen. Meestal vindt men ze onder keukenapparatuur, voorraadkasten, onder de bank of in de hoeken van de woning. Wat helaas minder goed te zien is, is de urine die ze overal achter laten. Muizen laten namelijk graag kleine plasjes achter op hun looproute. Dit doen ze niet alleen omdat ze hun plasje moeten doen, maar tevens ook ter herkenning. Andere muizen uit de plaag kunnen dan namelijk het juiste spoor volgen.

Bestrijden

Vanuit hygiënische redenen is het bestrijden van muizen en ook de preventie en beheersing van muizen een echte prioriteit. Bovendien kunnen muizen veel schade aanrichten. Dit wil je natuurlijk zo snel mogelijk voorkomen! Gelukkig is muizenbestrijding door professionals van Beestjes Kwijt makkelijk te regelen via de site. Neem daarom zo snel mogelijk contact op voor een afspraak!

Bron: https://beestjeskwijt.nl/ongedierte/muizen-bestrijden

admin

reacties staan uit.