Naast de grote winter-en lente schoonmaak wordt de herfst schoonmaak ook steeds populairder. Mensen krijgen vaker de behoefte om hun huis helemaal klaar te maken voor een nieuw seizoen. Nu dat de herfst zijn intrede heeft gedaan, zetten we een aantal handige tips op een rijtje, want een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd.

Maak je tuin herfstklaar

Oktober is een prachtige maand, de herfstkleuren krijgen de overhand en het is de tijd voor nieuwe aanplant. Winterbloeiers doen het erg goed, zoals de Sierkers of Gaultheria. Hier heb je tot en met de kerst en zelf nog in het voorjaar plezier van.

Wees voorbereid op de vorst

Het weer in Nederland is veranderlijk, de dagen zijn over het algemeen nog vrij warm, maar koude dagen en nachten komen eraan. Zorg er daarom voor dat je vorstgevoelige planten binnen zet, of op een beschutte plek plaatst. En het klinkt vrij logisch, maar veel mensen vergeten het nog dikwijls om gieters en tuinslangen leeg te laten lopen zodat het water niet bevriest.

Berg je tuinmeubels op

Wanneer je dure tuinmeubelen hebt wil je natuurlijk dat deze zo lang mogelijk mooi blijven. Wellicht heb je niet genoeg plek in je schuur voor je hele loungeset, maar zorg er in ieder geval voor dat je je kussen iedere dag naar binnen haalt, anders worden ze vochtig en kunnen ze gaan stinken. Je kunt er ook voor kiezen om je tuinmeubelen op te bergen in een opbergbox of opslagruimte. Deze kun je huren wanneer je zelf geen opbergruimte hebt.

Hoe creëer je een leuke herfstsfeer?

Zet op koude avonden warme chocolademelk met baileys voor de volwassen op tafel, Glühwein doet het ook nog altijd goed.

De klok is met een uur achteruit gezet dus in de avond is het stuk vroeger donker. Leuke verlichting binnen en buiten zorgt voor dat extra beetje sfeer. Een heater kan ook oplossing bieden en wellicht heb je nog een vuurkorf ergens in de schuur staan. Naast dat dit meer warmte afgeeft, staat het ook nog heel gezellig! Kaarsjes, lantaarns.. de mogelijkheden zijn eindeloos.

admin

reacties staan uit.