Een linnen dekbedovertrek is een goede keuze. Het is luchtig, zacht en heerlijk koel in de zomer. Het houdt niet zo veel warmte vast, waardoor je geen benauwd gevoel krijgt. Met een fijn dekbedovertrek wil je natuurlijk zolang mogelijk doen. Toch kan het nog wat vragen met zich meebrengen als het gaat om het onderhouden van een overtrek. Hoe kun je het het beste wassen? Overdag omslaan of over het matras heen trekken? Op al deze vragen geven we je in dit artikel een antwoord.

Een linnen dekbedovertrek wassen

Het is verstandig om je dekbedovertrek niet te vaak te wassen, want dan kan de kleur wat vervagen. Was je overtrek ongeveer tweemaal per maand, tenzij er eerder vlekken inkomen. Zorg er daarbij voor dat je het dekbedovertrek binnenstebuiten in de wasmachine doet en niet heter dan 60 graden wast. Daarbij moet je uitkijken met welke wasverzachters je gebruikt, sommige kunnen de linnen aantasten. Maar over het algemeen zijn veel wasmiddelen en wasverzachters uitstekend te gebruiken bij je linnen dekbedovertrek. Als je het overtrek in de droger wilt doen, let dan goed op dat je er geen andere was bij doet. Met katoen bijvoorbeeld, kan je de linnen niet te heet wassen. Het beste is dus om het overtrek enkel en alleen in de droger en wasmachine te doen.

Het bed opmaken

Een linnen dekbedovertrek zorgt voor een unieke ervaring. Het fijne gevoel van het overtrek zal je helpen bij een goede en ontspannende nachtrust. Het is natuurlijk wel van belang dat je het bed op de juiste manier op maakt voor de optimale ervaring. Het fijnst is als je vier kussens hebt met linnen slopen, een goed matras met matrasovertrek en daarboven je linnen dekbedovertrek. Wanneer je niet in het bed slaapt, wordt aangeraden om het bed niet helemaal op te maken, maar het dekbed om te slaan. Hierdoor kan het bed luchten en komt er niet te veel stof in het overtrek te zitten. Zorg er daarbij voor dat je zo nu en dan het overtrek buiten goed uitklopt. Het zal je verbazen hoeveel stof hierbij vrijkomt. Heb je geen inspiratie om je bed te stylen? Check dan even linnen dekbedovertrek inspiratie.

admin

reacties staan uit.