Organisatie en planning bij een bedrijfsverhuizing

 

Het verschil tussen een particuliere en een bedrijfsverhuizing is dat er bij een bedrijfsverhuizing nog meer organisatie en zorgvuldige planning nodig is. Het gaat in de meeste gevallen immers om een grootschalige verhuizing. Daarbij komt dat de medewerkers en klanten er zo min mogelijk overlast van moeten hebben, dus de daadwerkelijke verhuizing zal zo snel en efficiënt mogelijk moeten verlopen. De werkzaamheden kunnen bij een goede organisatie en planning al snel weer worden hervat. Bij een goede voorbereiding behoort ook het kostenplaatje. Spreek voordat je met een verhuisbedrijf in zee gaat goed door wat jouw wensen zijn en vraag een vrijblijvende offerte aan. De kosten zijn afhankelijk van een aantal factoren. Dat zijn de grootte van het te verhuizen bedrijf en de grootte van de inventaris, hoeveel verhuizers en verhuiswagens er nodig zijn, de voorrijkosten die samenhangen met de vervoertijd en eventueel aanvullende diensten. Het is aan te raden offertes van verschillende bedrijfsverhuizers aan te vragen. Aan de hand van deze offertes weet je waar je bij elke verhuizer aan toe bent. Door de offertes te vergelijken kan je weloverwogen beslissing nemen welke verhuizer het beste aansluit bij jouw verhuissituatie. Maak goede en duidelijke afspraken met de uitgekozen verhuizer. Dit voorkomt onenigheid tijdens het verhuisproces.

 

Plan van aanpak

Een plan van aanpak is essentieel voor om een bedrijfsverhuizing soepel te laten verlopen. Er zal eerst samen worden bekeken wat er verhuisd moet worden en of er misschien spullen zijn die kunnen worden opgeruimd. Er wordt bekeken welke afdelingen als eerste verhuisd zullen gaan worden. Dit zorgt voor de meeste rust bij de werknemers en de overlast blijft beperkt tot maar één afdeling tegelijk. Er wordt een planning opgesteld waarin is bepaald welke afdelingen op welke dagen worden verhuisd.

 

Specialisatie in het verhuizen van een bedrijf

Het is zaak dat een bedrijfsverhuizing zo soepel mogelijk verloopt. De planning moet worden gevolgd en daarbij moet er ook op gelet worden dat het meubilair en de overige inventaris zonder schade wordt over gehuisd. Om dat te kunnen bereiken wordt er door het verhuisbedrijf gebruik gemaakt van speciale hulpmiddelen. Zo heb je onder andere verschillende typen verhuisliften, rolcontainers, meubelrollers en boxen die gemaakt zijn om computers veilig te vervoeren. Om ervoor te zorgen dat ook het transport zonder problemen verloopt zullen veel bedrijfsverhuizers gebruik maken van geheel afgesloten en lucht geveerde verhuiswagens.

 

Eén bedrijf, één aanpak

Aangezien geen enkel bedrijf hetzelfde is, zal ook geen enkele bedrijfsverhuizing hetzelfde zijn. Een verhuisbedrijf dat is gespecialiseerd in bedrijfsverhuizingen heeft zoveel kennis en ervaring hiermee dat hij je prima advies kan geven over hoe de verhuizing van jouw bedrijf het beste aangepakt kan worden. Een fabrieksverhuizing heeft bijvoorbeeld een hele andere plan van aanpak nodig dan het verhuizen van een ziekenhuis. De verhuizers worden erin opgeleid dat ze weten hoe ze met de werknemers en klanten of cliënten van verschillende bedrijven moeten omgaan. Elk bedrijf krijgt dus zijn eigen persoonlijke benadering. Dit helpt allemaal mee om het verhuizen zo vlekkeloos mogelijk te laten verlopen.

admin

reacties staan uit.