Ben jij op zoek naar verlichting in huis? Dan zijn er ontzettend veel mogelijkheden. Soms zie je door de bomen het bos niet meer. Er zijn zo ontzettend veel soorten verlichting, een keuze maken is dan erg lastig. Om je te helpen bij je keuze zullen in dit artikel een aantal voorbeelden worden gegeven van verlichting. Een van die voorbeelden zijn plafondlampen. Plafondlampen zijn een soort verlichting die zorgt voor een speciale ambiance, ten minste als je de verlichting goed weet te combineren met de rest van jouw interieur. Er komt veel kijken bij het samenstellen van de verlichting. Als eerste moet je weten welke soorten verlichting er zijn, vanuit daar kun je verder aan de slag met het creëren van de perfecte ambiance.

Basisverlichting

Voordat je aan de slag gaat met het kopen van verlichting en lampen zul je eerst moeten weten welke soorten verlichting er zijn. In principe zijn er vier verschillende soorten verlichting.  Als eerste is er de basisverlichting. Deze verlichting dient voor het hele huis. Als je thuiskomt terwijl het buiten donker is, wil je met een druk op de knop een volledig ruimte hebben verlicht. Dit doe je met de basisverlichting. Basisverlichting zorgt ervoor dat jij jouw weg kunt vinden door het huis en dat activiteiten als koken en schoonmaken mogelijk worden gemaakt. Basisverlichting moet het licht gelijkmatig verdelen waardoor de hele ruimte is verlicht. Er wordt dan ook vaak gebruikt gemaakt van een dimmer, soms wil je het licht feller en soms minder fel. Over het algemeen wordt er bij basisverlichting veel gebruikt gemaakt van plafondlampen. Deze zijn warm en kunnen het licht gelijkmatig over de ruimte verdelen. In de volgende alinea wordt verder ingegaan op deze lampen.

Sfeer, functionele- en gerichte verlichting

Als tweede is er sfeerverlichting. Hierbij kun je denken aan lampenkappen en wandverlichting. De naam zegt het al, verlichting om sfeer te creëren. Als laatste is er ook nog functionele en gerichte verlichting. Functionele verlichting helpt jou om taken beter te kunnen uitvoeren, hierbij kan het bijvoorbeeld gaan om lezen of koken. Gerichte verlichting verlichten een specifieke plek of lichten een bepaald object uit, hierbij kun je denken aan een schilderij of foto.

Plafondlampen

Het is niet uit te sluiten dat de bovenstaande vier soorten verlichting allemaal aanwezig moeten zijn in huis. Hoe doe je dit nou eigenlijk? De ideale oplossing zijn plafondlampen. Deze  kun je heel specifieke inbouwen waardoor het verschillende functies kan hebben. Met Plafondlampen kun je dan ook heel veel kanten op. Een plafondlamp kan erg duur zijn maar ook goedkoop, als je ingebouwde plafondlampen hebt zullen deze een stuk duurder zijn. Een plafondlamp bestaat vaak uit led verlichting waardoor ze een stuk duurzamer zijn dan andere lampen. Als je design belangrijk vindt dan is een plafondlamp uitermate geschikt. Je kunt over hele lampen inbouwen, deze kun je indelen in verschillende units. Op deze manier kun je specifieke delen verlichting extra dimmen of verlichten. Op deze manier heb je plafondlampen die multifunctioneel kunnen fungeren. Collectione.shop beschikt over deskundig personeel die door middel van een foto of duidelijke omschrijving precies weten wat bij uw interieur past.

admin

reacties staan uit.