Bij een reisje wordt al snel gedacht aan het buitenland. Reizen betekent echter niet persé dat je de grenzen over moeten gaan. Ook binnen de grenzen valt er genoeg van A naar B te gaan. Ons kikkerlandje kent namelijk meer dan een handje vol aan leuke steden en natuurgebieden om te verkennen. Je kunt dus prima leuke reisjes plannen binnen Nederland.

Genoeg te verkennen in Nederland

Zoals eerder gezegd zijn er genoeg steden en natuurgebieden waar je waarschijnlijk nog nooit bent geweest of vanaf wist. Het klinkt vrij logisch om eerst je eigen buurt te leren kennen voordat je een andere wijk gaat ontdekken. En zo is het ook met reizen. Is het niet logischer om eerst jouw eigen land tot in de puntjes te verkennen voordat je meteen nieuwe avonturen in het buitenland zoekt? Reisjes binnen Nederland zijn niet alleen stukken goedkoper, ze zijn ook nog eens korter qua reistijden. Dat ligt er natuurlijk wel aan waar je heen gaat binnen de grenzen. Zo kan je bijvoorbeeld de unieke cultuur van Volendam gaan ervaren of naar de Veluwe gaan voor een gigantisch gebied aan puur natuur. Deze plekken zijn nooit ver verwijderd van je deur.

Omdat we toch bezig zijn met het geven van reistips, ontvang je bij deze de nummer 1 tip die ik je mee kan geven. Om iedere uithoek van Nederland te verkennen is een auto soms erg onpraktisch vanwege benzinekosten en wegenbelasting. Het is daarom een slimme en verstandige keuze om gebruik te maken van twee vervoersmiddelen, namelijk zowel de trein als de fiets. Deze combinatie brengt meerdere voordelen met zich mee. Voor de lange afstanden zit je met de trein goed en kun je alvast je vervolgreis rustig uitstippelen. Neem hierbij echter je fiets mee en je zit helemaal goed. Zodra je aangekomen bent op je eindbestemming, heb je meteen een tweede vervoersmiddel bij de hand wat dure reiskosten met de bus of taxi voorkomt.

Minder kosten en meer plezier

Omdat fietsen nog wel eens als vermoeiend of te veel inspanning kan worden ervaren, is een elektrische fiets de ideale oplossing. Een dergelijke fiets is tegenwoordig voor spotgoedkope prijs te vinden als je eventjes online zoekt. Elektrische fietsen kan je nu al tegen lage prijzen bemachtigen. Dit maakt het nog verleidelijker om deze investering te maken.

Twijfel jij of je dit jaar het buitenland gaat afreizen of toch binnen ons kikkerlandje blijft? Als je ons advies wilt horen: ga met de trein en fiets en blijf binnen Nederland! Het kikkerlandje kent nog genoeg leuke plekjes en natuur die je kan verkennen. Door gebruik te maken van deze tip maak je de leukste verhalen uit alle uithoeken van Nederland mee. Je hoeft niet over de grens te gaan om avonturen en nieuwe gebieden te verkennen. Veel plezier met jouw uitstapjes!

admin

reacties staan uit.