Inventariseer wie sleuteltoegang heeft

De eerste vraag die je jezelf moet stellen wanneer in je nieuwe huis bent getrokken is niet: waar is de koffiemachine? Maar: hoeveel andere mensen hebben sleutels tot je nieuwe huis?

Dit is een vraag die vele van ons voor lief nemen maar de waarheid is dat tenzij je de sloten voor je nieuwe huis hebt veranderd zodra je verhuisd bent, je nooit echt precies kunt weten hoeveel anderen kopieën van de sleutels hebben.

Vastgoed is een van de grootste investeringen die iemand in zijn leven kan doen, en elke maand de hypotheek betalen en zelfs inboedelverzekering kan voor niets zijn wanneer je niet enkele fundamentele stappen neemt om ervoor te zorgen dat de basis veiligheid van je huis in order is.

De waarheid is dat wanneer de sloten op je woning al jaren onveranderd zijn, er een mogelijkheid bestaat dat er meer kopieën van de sleutels zijn dan die je in je bezit hebt. Het kan zijn dat de vorige bewoners een set sleutels aan een familievriend of zelfs gewoon de buurman hebben gegeven, misschien heeft de makelaar een set of een reeks schoonmakers of werklui. De lijst kan eindeloos zijn en terwijl sommige sets misschien verloren zijn gegaan, om nooit meer gevonden te worden, betekent het niet dat veranderen van je sloten niet de eerste prioriteit moet zijn.

Overweeg een beveiligingsdienst

sleutel

Helaas is het zo dat tijden van recessie samenhangen met een toename van het aantal inbraken doordat opportunisten slordige gaten vinden die achtergebleven zijn in de beveiliging van woonhuizen.

Vele beveiligingsdiensten zullen een gratis veiligheidscontrole aanbieden om je woning te controleren, en zullen je laten weten of er mogelijke gebieden zijn die tekort schieten. Wanneer je een nieuwe woning hebt, dan is het eerste advies hoogstwaarschijnlijk om de sloten te veranderen. Het is snel gedaan en is ook redelijk geprijsd. De meeste huizen hebben tenminste drie externe deursloten en flats hebben er twee. Zelfs wanneer je slechts één slot op elke bestaande externe deur laat veranderen, zul je dus het veiligheidsrisico voor je huis aanzienlijk verminderen.

De veiligheid van onze familie, onze huizen en onze bezittingen moeten de eerste prioriteit hebben, aangezien onze families en bezittingen geïnvolveerd zijn, en het is een waardevolle tip voor woonhuis beveiliging voor de volgende verhuizing.

Van de redactie van Slotenmaker-24.nl: een slotenmaker met 24 uurs slotenservice in groningen en tevens woonhuis beveiligingsadviseur.

admin

reacties staan uit.