huis bouwen

Heb je een nieuw huis gekocht? Ga je dat huis verbouwen? Het kan soms een flink werk zijn om daarmee aan de slag te gaan. In dit artikel willen we je graag helpen met een aantal tips over hoe je de verbouwing in goede banen kan laten lopen.

Stap 1 – Maak een goed plan

Voordat je ergens mee begint moet je een goed plan te maken. Je kunt niet verwachten dat alles vlekkeloos verloopt als je er niet een goed draaiboek voor hebt bedacht. Je wilt bijvoorbeeld niet dat de stukadoor de muren al heeft geplamuurd voordat de elektricien langs is geweest. Voorkom dus chaos en maak een goed plan in overleg met de aannemer.

Stap 2 – Zorg voor een goed budget

Sommige mensen zijn heel handig en kunnen een huis helemaal zelf maken. Anderen hebben twee linkerhanden en kunnen zich niet indenken hoe dat alles moet. Hoe het ook zij, je zult flink wat geld moeten hebben om het hele project af te ronden. Zorg dus dat je wat geld hebt staan op je bankrekening en dat je niet midden in het project met lege zakken komt te staan.

Stap 3 – Regel de juiste apparatuur

Als je zelf aan de slag gaat, maar ook als je een aannemer aanneemt, is het altijd goed om te kijken waar je op kunt bezuinigen, maar ook waar je maar beter niet op moet bezuinigen. Je kunt bijvoorbeeld veel beter een elektrische graafmachine huren dan om iemand in te huren die het allemaal met de schep moet doen: de graafmachine is dan goedkoper. Bovendien is een elektrische machine ook nog eens veel duurzamer.

Stap 4 – Denk aan de toekomst

Het heeft niet heel veel zin om een uitbouw te maken van een huis waarin toch niemand gaat wonen. Als jij zes kinderen hebt van 14 jaar een ouder en over twee jaar zijn de meesten uit huis, dan zit je met een gigantisch huis waar je eigenlijk geen behoefte aan hebt. Soms is het dus goed om het klein te houden. Andere keren is het juist weer andersom: heb je nu 1 kind, maar wil je er 3, dan kun je daar ook nu al rekening mee houden.

cropped-Ontwerp-zonder-titel-3.png
Redactie

reacties staan uit.