De inrichting van een kleine keuken is vaak een uitdaging. Je hebt weinig ruimte tot je beschikking, maar wil toch al je spullen kwijt kunnen. Een functionele kookruimte ontwerpen naar jouw wens: het is mogelijk door een efficiënte aanpak. We geven een aantal tips waarmee jij het meeste uit je kleine keuken kunt halen.

Indeling

Door een slimme inrichting van de ruimte creëer je veel opbergplaats. Het is verstandig om gebruik te maken van de hoeken en hoge wanden. Plaats bijvoorbeeld een carrousel of hang planken op. Deze laten je kookvertrek ruimtelijker lijken dan bovenkastjes. Ook met de juiste toepassing van inbouwapparatuur bespaar je veel ruimte. Bedenk welke apparaten je echt nodig hebt en kies bijvoorbeeld voor een combimagnetron. Een koelkast of vaatwasser is vaak in een compact formaat te verkrijgen, passend bij de inrichting van jouw kleine keuken.

Kleurgebruik

Het sleutelwoord voor een kleine keuken is licht. Hiermee accentueer je ruimtelijkheid en lijkt het vertrek waarin je je kookkunsten vertoont groter. Deze optische mogelijkheden kun je het beste benutten door een licht gekleurd werkblad, achterwand en vloer te kiezen. Hoogglans lak zorgt voor spiegeling, wat net als glazen deurtjes een ruimtelijk effect geeft. Het is belangrijk dat de kleuren in je inrichting op elkaar zijn afgestemd. Bij elkaar passende tinten stralen rust uit en laten een ruimte groter aanvoelen.

Nette inrichting kleine keuken

Er zijn veel mogelijkheden om je kookruimte in te delen zonder dat het volgepropt lijkt. Denk hierbij aan multifunctionele meubels, zoals een opklapbare eettafel of een exemplaar dat uitschuifbaar is. Een bartafel met krukken neemt minder ruimte in beslag dan een eettafel. Zeker als je kiest voor barkrukken zonder rugleuning. Probeer in de inrichting van je kleine keuken te kiezen voor een minimaal ontwerp.

Jouw wensen en behoeften

Heb jij inspiratie opgedaan voor de inrichting van je kleine keuken? Een op maat gemaakte variant kan een goede investering in jouw woning zijn. Ook als je advies wilt ben je bij de experts van keukenwacht aan het goede adres. Zij kunnen je wensen en behoeften doornemen en wanneer nodig de uitvoering op zich nemen. Wij denken graag met je mee, zodat jij binnenkort geniet van alle ruimte die jouw compacte keuken te bieden heeft.

admin

reacties staan uit.