Tips om je huis aantrekkelijker te maken voor de verkoop

Jullie hebben de knoop doorgehakt. Het is tijd om het huis te verkopen. Niet altijd een eenvoudige beslissing, maar wanneer deze eenmaal is gemaakt, hoop je ook dat hij snel verkocht wordt. Soms is hier zelfs extra haast bij. Bijvoorbeeld omdat je al een nieuw huis gekocht hebt en je niet graag met dubbele vaste lasten wil blijven zitten. Maar hoe zorg je ervoor dat je huis aantrekkelijker wordt voor potentiële kopers? Gelukkig heb je dit zelf gedeeltelijk in de hand. Met behulp van de volgende tips maak je meer kans op de huizenmarkt.

Schakel een makelaar in

De afgelopen maanden vlogen huizen als zoete broodjes over de toonbank. Hierdoor denken veel mensen dat ze hun huis ook wel eenvoudig zelf kunnen verkopen. Niets is echter minder waar. Ook in een aantrekkende huizenmarkt heb je nog steeds een makelaar nodig. Bedenk goed dat er veel geregeld moet worden voor de verkoop van een huis. Daarnaast heb je echt de nodige contacten nodig om mensen aan te trekken, een fotograaf te regelen en je huis echt op de kaart te zetten. Dat is bijna onmogelijk om zelf te doen. Als er dus niemand in je nabije omgeving is die het huis wilt kopen, is een verkoopmakelaar de beste keuze.

Let er wel op dat je voor een makelaar bij jou uit de buurt kiest. Een makelaar Harderwijk weet precies wat er op dat moment in de omgeving te koop staat en kent misschien ook al wat mensen die op zoek zijn. Dit zijn de contacten die je nodig hebt om snel te verkopen. Maar het is dus wel belangrijk dat de makelaar ook daadwerkelijk bekend is met de buurt.

Ruim op voor een bezichtiging

Heb je potentiële kopers aangetrokken en komen deze de woning bezichtigen? Dan is het wel zo prettig als je de woning hierop voorbereid. Niet alle mensen zijn namelijk even goed in het ‘door een huis heen kijken’. Daarom is het belangrijk dat je ze hierbij helpt.

Doe dit door in elk geval zoveel mogelijk persoonlijke spullen op te bergen. Denk aan foto’s, wasgoed en allerlei tierelantijntjes in de woning. Dit geeft kijkers al snel het gevoel dat ze echt bij iemand anders thuis zijn en dat kan voor veel afleiding zorgen.

Extra tip: zorg ervoor dat één kast helemaal leeg blijft en gebruik deze telkens voor de bezichtigingen. Zo kun je alle spullen netjes uit het zicht plaatsen en ook weer na afloop eenvoudig terugplaatsen.

Doe achterstallig onderhoud

Voordat de bezichtigingen zullen plaatsvinden is het eerst goed om je huis eens goed onder de loep te nemen. Probeer door de kritische lens van de kijker te kijken. Wat valt je op? Welke dingen moeten er nog opgelost worden? Zie je bijvoorbeeld dat de plinten niet meer goed vastzitten? Of zitten er kleine schimmelplekken verstopt in de badkamer? Dan is het goed om hiermee aan de slag te gaan. Dit zijn kleine dingen die uiteraard eenvoudig opgelost kunnen worden, maar kunnen een kijker mogelijk wel doen afknappen.

cropped-Ontwerp-zonder-titel-3.png
Redactie

reacties staan uit.