Dus je gaat verhuizen naar het buitenland? En je hebt geen benul hoe je dit aan moet pakken? Een verhuizing is al niet niks, maar bij emigreren komt nog veel meer kijken. Hier vind je tips en tricks om jouw internationale avontuur vlekkeloos te laten verlopen.

De grote verhuizing: wat mag mee en wat blijft

Een belangrijke vraag die je jezelf moet stellen is: wat moet wel mee en wat laat je achter. Als je naar de andere kant van de wereld verhuist, is de kans groot dat je minder mee kan nemen of dat je afscheid moet nemen van een groot deel van je spullen. Dus pak deze kans om je huis helemaal op zijn kop te zetten en onnodige dingen weg te gooien. De spullen die je niet kwijt wil, maar ook niet mee wilt nemen, kan je het beste opslaan ergens. Als je je eigen meubels meeneemt, is het verstandig om een internationaal verhuisbedrijf in te huren. Het kan ook zijn dat jouw nieuwe verblijf al volledig ingericht is. Dan kan je de keuze maken om je meubels te verkopen of op te slaan in een opslagruimte.

Inpakken en wegwezen 

Je kunt natuurlijk alles in in dozen gooien, inladen en verhuizen. Maar als je jouw hele huis inpakt, kan het efficiënter zijn om een goede verdeling te maken. Pak geen keukengerei in bij de badkamer spullen. Verder is het altijd slim om de nodige spullen, zoals kleding en toiletspullen, helemaal apart in te pakken. Doe dit zodat je altijd nieuwe kleren of je tandenborstel binnen bereik hebt. Het kan namelijk even duren voordat je al jouw spullen hebt, of voordat je het tegenkomt tussen alle dozen. Zorg ook dat breekbare spullen goed verpakt zijn, het liefst allemaal bij elkaar, met een krant of papier. Zo zorg je dat alles ook heel aankomt.

admin

reacties staan uit.