verhuizing tips

Verhuizen: voor iedereen een vrijwel ingrijpende gebeurtenis, zowel positief, maar soms ook negatief. Voor de meeste twintigers betekend verhuizen vaak lekker samenwonen met je vriend of vriendin, of als jong kuiken het nest van je ouders verlaten. Zelf heb ik als makelaar als vele verhuizingen meegemaakt en heb ik bijna elk type verhuizing wel voorbij zien komen. In dit artikel wil ik graag wat schrijven over de toenemende stroom mensen die van het westen naar het oosten verhuizen. Ik zal de volgende zaken ophelderen:

  • Wat zijn hun motieven
  • Wat zijn populaire plekken om naartoe te verhuizen en waarom
  • Hoe is dit financieel allemaal mogelijk

Wij gaan naar het oosten toe, waarom zijn we ‘westenmoe’

Als makelaar in Enschede ben ik altijd benieuwd waarom mensen naar de stad of omgeving heentrekken. In veel gesprekken komt naar voren dat veel westerlingen om oudere leeftijd hun rust komen zoeken in het ‘Groene Twente’. De fietsgelegenheden en de rust zijn absolute trekkers. Ook hoor ik vaak van westerlingen dat ze gek zijn op de heerlijk nuchtere cultuur die bijna elke Twentenaar in zich heeft. Ze hebben genoeg van drukke steden en gaan in veel gevallen in een wat rustiger dorp wonen.

Dit zijn de populairste plekken

Ook in het oosten is er veel verschil tussen de verschillende dorpen en steden. Zoals hierboven al in toegelicht verhuizen veel mensen naar een dorp die op fietsafstand ligt van een wat grotere stad Zoals, Hengelo of Enschede. Een dorp die zeer goed aan deze criteria voldoet is Losser. Het dorp is populair doordat het 5 minuten van de Duitse grens afligt, je met een half uur fietsen de grotere stad Enschede bereikt en het ook nog eens in voorzien van prachtige fiets- en wandelroutes. Mijn collega Hoes makelaardij, een makelaar in Losser, zegt altijd dat Losser het dorp iets die alle leeftijden wat te bieden heeft.

Financieel aantrekkelijk

De groep die vanuit het westen naar het oosten verhuisd zijn vooral mensen tussen de 65 en 68 die net met pensioen zijn gegaan. Het huis of appartement dat ze jaren geleden hebben gekocht heeft dankzij het financieel hoogtij een flinke overwaarde en kan met leuke winst worden verkocht. Het prijsverschil tussen oost en west is ook nog eens gigantisch. In bijna alle gevallen kan de woning worden verkocht, de hypotheek worden afgelost en wordt er in het oosten een zeer degelijke woning van de overwaarde gekocht. Geen heel gek idee dus als je het mij vraagt.

Ik hoop dat ik je met dit artikel een goed inzicht heb kunnen geven in de beweegredenen van mensen om vanuit het westen naar het oosten te verhuizen.

cropped-Ontwerp-zonder-titel-3.png
Redactie

reacties staan uit.