Je bent net verhuisd. Als je geluk hebt, is je nieuwe huis al je droompaleis. In de praktijk komt dat niet zo vaak voor. Of je moet een nieuw huis hebben laten bouwen. Ga je naar een bestaand huis verhuizen, dan is de kans groot dat er wel iets is waar je niet helemaal tevreden over bent. Wellicht staan de kleuren op de muren van de woonkamer je niet aan. Of de keuken is niet helemaal jouw smaak. In het eerste geval is de oplossing niet zo moeilijk: de muur sauzen of een behangetje doet al wonderen. Een nieuwe keuken is een ander verhaal. Dan krijg je toch wel te maken met een grote verbouwing. Er kunnen verschillende redenen zijn waarom je dat niet ziet zitten. Wellicht heb je het geld er niet voor. Of de keuken is nog zo nieuw, dat je het zonde vindt om deze er uit te slopen. Dan kun je beter je keuken opknappen. Dit kan met onder andere tegelstickers.

stickers keuken

Tegelstickers keuken

Tegelstickers kun je over je huidige tegels plakken. Je kunt alle tegels beplakken. Of je kunt wat accenten of een strook aanbrengen. Wil je tegelstickers bestellen? Meet dan op de millimeter nauwkeuring hoe groot je tegels zijn. Zo passen ze perfect. Test ook of je tegels geschikt zijn. Je hebt allerlei soorten tegels en niet elk type is geschikt om te beplakken. Stickers plakken namelijk het beste op gladde ondergronden. Heb je wat ruwere tegels, dan kun je het beste eerst een sample opvragen van het materiaal en testen of het blijft zitten. Zo voorkom je dat je een hele serie stickers hebt besteld waar je niets mee kunt. Tegelstickers zijn overigens niet alleen geschikt voor in de keuken. Je kunt ze ook in de badkamer, het toilet of een wasruimte gebruiken.

Andere stickers voor in huis

Behalve tegelstickers zijn er nog meer stickers die handig zijn voor in huis, zoals bijvoorbeeld muurstickers, vloerstickers, deurstickers en raamstickers. Muurstickers worden vaak gebruikt ter decoratie. Je kunt er echter ook een kleine beschadiging mee verbergen. Zo sla je twee vliegen in een klap. Heb je een lelijke plek op de vloer? Dan kun je er natuurlijk een kleed overheen leggen. Toch is dat niet altijd een oplossing. Stel je hebt huisdieren en je wilt graag vloeren die makkelijk schoon te maken zijn. Of je bent allergisch voor stof. Of de plek zit in een ruimte waar een kleed snel vies wordt. Dan kun je een vloersticker gebruiken om de plek te maskeren.

deursticker

Deurstickers en raamstickers

Wil je met deurstickers een lelijke deur verfraaien, dan kan dat. Wel is het bij een geverfde of gelakte deur belangrijk dat de verf of lak er nog goed op zit en juist is aangebracht. Anders zal de sticker op de lange termijn niet blijven zitten. Voor schade aan een raam heb je niet veel aan raamstickers. Dan zal je toch echt een nieuwe ruit moeten plaatsen. Raamstickers zijn wel leuk voor decoratieve doeleinden en om inkijk te voorkomen. Bij bouwmarkten en dergelijke kun je kant-en-klare folie kopen. Het voordeel van een zelfgemaakte raamsticker is dat je je eigen afbeelding of design kunt gebruiken. Wist je trouwens dat je ook dubbelzijdige raamstickers hebt? Dan zie je buiten hetzelfde als binnen.

admin

reacties staan uit.