Voldoet je huis niet meer aan je eigen wensen, en zit je te denken aan een verbouwing of een verhuizing?  Een lastige keuze waar veel mensen tegenaan lopen. Verhuizen kan gemakkelijker zijn en je zit dan niet voor een lange tijd in het stof. Maar door middel van een verbouwing kan je je eigen huis geheel naar eigen wens maken. Wat nu, verbouwen of verhuizen?

Verf

Verhuizen

Verhuizen vinden veel mensen aantrekkelijk, je zit niet voor een lange tijd in het stof of te koken op een camping gasstel. Daarnaast ligt het ook maar nét aan je eigen situatie. Gezinsuitbreiding in de toekomst? En wil je groter wonen maar kan je woning nu niet worden uitgebreid, is verhuizen natuurlijk de praktische oplossing.  Of misschien wil je wel in een andere omgeving of stad komen te wonen voor die ene goede baan? Jonge stellen kiezen daarentegen sneller voor een goedkoper huis waar ze zelf nog het een en ander aan kunnen gaan klussen. Voor oudere mensen is het praktischer om te verhuizen naar een huis dat ‘kant-en-klaar’ is.

Verbouwen

Hoe aantrekkelijk en spannend verhuizen ook kan zijn, verbouwen ook een uitstekende optie. Verbouwen is al helemaal ideaal als jij al gelukkig bent met je straat, omgeving of stad. Met een verbouwing kun jij je eigen huis ontwerpen en inrichten naar je eigen behoeftes en wensen. Op dit moment gaat het ook razendsnel op het gebied van ontwerpen. Er zijn zelfs verschillende trainingen om je eigen huis zo efficiënt mogelijk te verbouwen door middel van een BIM, een bouwinformatiemodel. Door dit soort modellen en trainingen neem je een kijkje in je eigen huis zonder dat het daadwerkelijk is verbouwd. Als je kiest voor verbouwen zorg je ervoor dat je  huis voldoet aan alle actuele eisen zodat je huis meer waarde krijgt.

verhuizing

Wat is BIM?

BIM is een afkorting voor een bouwinformatiemodel. Als je gebruikmaakt van dit model zal je zien dat je faalkosten minder groot zullen zijn. Faalkosten zijn (onvoorziene) kosten die worden gemaakt bij het verbouwingsproces. Het model zorgt voor overzicht en informatie waar verschillende partijen gebruik van kunnen maken zodat iedereen ten allen tijde up-to-date is. De informatie is makkelijk te delen en altijd beschikbaar. Kortom: een betere beheersing van de productie en het proces.

admin

reacties staan uit.