Je bent bezig met een verhuizing naar je droom woning. Het verhuizen van de spullen is dankzij alle tips op deze website en het inzetten van een verhuisbedrijf een fluitje van een cent. Maar wanneer je een nieuwe woning betrekt, zijn er ook een aantal dingen die wat minder leuk zijn, maar waar je toch even goed voor wilt gaan zitten om te controleren. In dit artikel willen we de brandveiligheid toelichten. Immers, is je nieuw huis wel zo brandveilig? Hebben de vorige eigenaren de juiste stappen genomen om brandveiligheid te garanderen?

Een van de meest belangrijke hulpmiddelen omtrent brandveiligheid is de brandblusser uiteraard. Maar de aanwezigheid van een brandblusser is nog niet genoeg. Het is namelijk zo dat de conditie van de brandblusser uitermate belangrijk is, en die kan verslechteren over tijd. Het is dus zaak om dit van tijd tot tijd te controleren. Deed de vorige eigenaar dat wel? Wist je dat brandblussers idealiter eens per twee jaar gecontroleerd worden, en in sommige gevallen is dit zelfs wettelijk verplicht. Wat je wilt doen is de vorige eigenaar vragen wanneer de laatste keuring was. Je kunt een bedrijf inzetten om dit voor je te controleren, maar het is ook aan te bevelen om zelf in de tussentijd een eigen check te doen. In dit artikel staan wat tips beschrijven waar op te letten wanneer je zelf controleert.

brandweermannen

 

 

 

 

 

 

 

 

Dan de rookmelder. Er zijn vele verschillende rookmelders te verkrijgen op de markt. Maar wat is nu de beste rookmelder? Het liefst tref je in je nieuwe woning een zogenaamde NEN 2555 rookmelder aan. Wat is nu het verschil met een huis tuin en keuken doorsnee rookmelder? De NEN 2555 rookmelder detecteert d.m.v. het zogenaamde optische meetprincipe (bron). Dit is de beste manier om potentiële gevaren te detecteren. Daarbij een NEN 2555 rookmelder heeft een back-up energievoorziening. Mocht het lichtnet stroom uitvallen, dan is er altijd nog een batterij. Dus beduidend minder kans op falen van de rookmelder t.o.v. een rookmelder die louter werkt op stroom of op batterij.

Enfin, dit is slechts een greep uit de brandveiligheid checks die we zouden aanbevelen, maar desalniettemin, zou je er goed aan doen om hier te beginnen.

admin

reacties staan uit.