Wanneer je gaat verhuizen naar een nieuwe woning ga je een spannende tijd tegemoet. Maar vergis je niet: een verhuizing gaat vaak gepaard met veel stress. Dat is niet fijn. Om een verhuizing in goede banen te leiden zul je gefocust te werk moeten gaan. Onthoud in elk geval, je bent niet alleen. Dagelijks verhuizen tientallen Nederlanders. Dit artikel helpt je alvast wat problemen detecteren zodat je makkelijker het overzicht kunt behouden.

Tip 1: Hulp inschakelen

Veel mensen schieten al in de stress wanneer ze gevraagd wordt om mee te helpen bij het leeghalen van een woning. Het is vaak een tijdrovend proces en lichamelijk zwaar werk. Zorg daarom voor goede voorzieningen om je hulp tevreden te houden. Met wat lekkers houdt iedereen de moed erin!

Tip 2: Sterk zijn!

Zoals gezegd: je kunt je vast leuker en gemakkelijker werk voorstellen. Probeer daarom om in goede conditie aan de klus te beginnen. Goed uitgerust, goed voorbereid en neem veel andere lichaamshoudingen aan. Anders houd je geen rug, maar ook armen en benen, over.

Tip 3: Ben voorbereid op problemen

Je hebt meer spullen dan je dacht. Het vervoer brengt financieel te hoge kosten met zich mee. En spullen gaan kapot. Frustrerend, maar het is een typische verhuizing. Ook eenmaal aangekomen in het nieuwe huis loop je vanzelf tegen nieuwe problemen aan. Een verstopte riolering? Neem dan contact op met www.rioolprobleemkwijt.nl. Doe goed onderzoek naar een goed verhuisbedrijf en bereid je voor op mislukkingen. En kijk daar met een glimlach op terug als je lekker in je nieuwe huisje zit!

Tip 4: Voel je thuis

Een nieuwe plek is altijd wennen. Doe er alles aan om je zo snel mogelijk thuis te voelen. Neem spulletjes van je oude huis mee en geef ze een prominente plek in je nieuwe interieur. Gebruik kleuren die vertrouwd zijn en voelen voor jou. Maak het gezellig met foto’s van familie en vrienden.  

admin

reacties staan uit.