verhuizen

Verhuizen is een van de meest tijdrovende processen die je zal meemaken. Er zal veel voorbereiding plaats moeten vinden (hoe verhuis je alles in een keer, wie kan er helpen, wanneer ga je verhuizen etc.) en zodra het erop neer komt, dan duurt alles nog langer dan normaal. Waar moet je opletten wanneer je gaat verhuizen? Schakel je een verhuisbedrijf in of doe je alles op eigen kracht? Zijn er nog andere zaken waar je kritisch naar moet kijken voordat je daadwerkelijk alles in dozen hebt ingepakt? Lees onze tips voor verhuizen in dit blog.

1: maak een verhuislijst

Verhuizen doen de meeste mensen (over het algemeen) niet vaak, dus het is belangrijk dat je het in een keer goed doet. Om jouw verhuizing zo goed mogelijk te laten verlopen, is het handig als je van te voren een verhuislijst opstelt. Dit is niet per se een lijst van alle spullen die je gaat meenemen, wegdoen of verkopen: hiervoor kun je een aparte lijst maken. Een verhuislijst is meer gericht op alle taken die verricht moeten worden tijdens het verhuizingsproces.

Veel van de taken worden ook besproken in de volgende punten in dit blog, maar het is handig om deze ook even op papier te zetten. Denk hierbij aan het bezoeken van jouw nieuwe huis of kamer en de buurt zelf, doe goed onderzoek naar het juiste verhuisbedrijf (of contacten als je ervoor kiest om het op eigen kracht te doen) en zorg ervoor dat het bekend is dat je gaat verhuizen naar een nieuw adres.

2: denk na over het transporteren van jouw spullen

Het grootste probleem waar je hoogstwaarschijnlijk mee gaat zitten als het gaat om verhuizen is de vraag of je alles zelf gaat verhuizen of een verhuisbedrijf gaat inschakelen. Als je van plan bent om een verhuisbedrijf in te huren, doe dan goed onderzoek naar de verschillende verhuisbedrijven waaruit je kan kiezen. Kijk naar de prijs van hun service, of zij ruime ervaring hebben en dat ze een goede reputatie hebben. Kies natuurlijk ook voor een verhuisbedrijf bij jou in de buurt. Woon je in Amsterdam? Kies dan voor een Verhuisbedrijf amsterdam. Het spreekt wel voor zich dat je een bedrijf kiest die dicht in de buurt zit, want je gaat niet als Amsterdam inwonende een Verhuisbedrijf den haag / Verhuisbedrijven den haag inhuren.

Als je van plan bent om zelf al jouw spullen te gaan verhuizen, denk dan na over hoe je dit wil doen en wanneer. Het voordeel van alles zelf doen is dat je natuurlijk wat servicekosten bespaart, maar het grote nadeel daartegenover is dan wel dat je wel veel tijd kwijt bent. Kijk zelf of er vrienden en familie bereid zijn om jou te helpen en verdeel het werk onder iedereen. Het makkelijkste is ook om eerste alle nuttige, zware meubels te verhuizen en dan daarna pas kleinere dingen te vervoeren naar de nieuwe plek.

3: bezoek uw nieuwe woonplek en de buurt eromheen

Raak bekend met de buurt van je nieuwe huis en niet alleen met het huis zelf! Veel mensen vergeten namelijk als ze op huizenjacht zijn om te kijken naar de buurt en stad van hun nieuwe plek. Het is dus verstandig om hier goed onderzoek naar te doen. Kijk dus niet alleen naar je toekomstige buurman of vrouw, maar ook wat voor hotspots er aanwezig zullen zijn bij jou in de buurt. Altijd fijn om te weten dat er een lokale markt zal plaatsvinden elke donderdag of dat er een supermarkt op vijf minuten loopafstand te vinden is.

cropped-Ontwerp-zonder-titel-3.png
Redactie

reacties staan uit.