Ben je van plan om een gietvloer te laten plaatsen? Een gietvloer is een vloer die niet wordt gelegd, maar wordt gegoten. Deze soort vloer is te vergelijken met een vloer van een sporthal. Gietvloeren kom je vooral tegen bij winkels, showrooms, garages en ook wel bij je thuis. Voordat je besluit een gietvloer te gaan plaatsen is het op zijn minst belangrijk om te weten wat de voordelen hiervan zijn.

Praktisch

Om te beginnen is een gietvloer zeer praktisch. Tegenwoordig is een gietvloer in vrijwel elke kleur verkrijgbaar. Zo past jouw gietvloer dus altijd goed bij het huidige interieur van je bedrijfsruimte of eigen huis. Daarnaast is het materiaal van gietvloeren elastisch en voelt het prettig aan jouw blote voeten. Hierdoor is de gietvloer ook zeer geschikt voor het plaatsen van vloerverwarming. Naast het prettige gevoel aan je voeten zijn ze ook nog eens lekker warm.

Weinig onderhoud

Een gietvloer is eenvoudig schoon te maken. Het enige onderhoud dat je hebt is het regelmatig stofzuigen en dweilen van de vloer. Het is verstandig om de vloer met koud water te dweilen, want bij warm water hou je mogelijk sporen achter. Gebruik ook nooit schoonmaakmiddelen, zoals bleekmiddel, om de vloer schoon te maken. Alleen het gebruiken van water is al voldoende voor het schoonmaken van de gietvloer.

Kostenbesparend

Als je een gietvloer op de juiste manier aanlegt, kun je er heel lang plezier van hebben. Gietvloeren zijn heel duurzaam en gaan wel langer dan vijftig jaar mee. Gietvloeren houden ook langer de warmte vast. Zo hoef je de verwarming thuis korter aan en uit te zetten. Hierdoor bespaar je jaarlijks energiekosten en hou je rekening met het milieu.

Nog niet overtuigd?

Wil je meer informatie of een persoonlijk advies van een vloerspecialist? Geen probleem! De specialisten van Mesa Coatings helpen je graag verder. Ook als je een offerte wilt aanvragen voor het plaatsen van gietvloeren ben je bij de experts van Mesa Coatings aan het juiste adres.

admin

reacties staan uit.