leukste woonplaatsen Antwerpen

De provincie Antwerpen vormt samen met vier provincies het Vlaams Gewest. Het Vlaams gewest is de provincie van België met de meeste inwoners. Binnen de provincie Antwerpen vind je ook nog een aantal andere plaatsen, zoals Geel, Mechelen en Turnhout Heist-op-den-Berg. Naast deze grotere plaatsen, vind je in de provincie ook nog een aantal leuke dorpjes die qua verleden helemaal teruggaan naar de tijd van de middeleeuwen. Maar wat zijn de leukste woonplaatsen in de provincie Antwerpen? Je leest het hieronder!

Tip: zoek je een woning in de provincie Antwerpen? Kijk dan eens naar het woningaanbod van Heylen Vastgoed, de grootste makelaar van de provincie!

Baarle-Hertog

Het eerste dorpje dat we gaan behandelen is Baarle-Hertog, een bijzonder dorpje in België. Het dorpje is ontstaan in de 12e eeuw. Het dorpje ligt in feite op Nederlands grondgebied. De grens tussen Nederland en België loopt in dit dorpje overal doorheen, ook door winkels en huizen. 

Sint-Amands

Het dorp Sint-Amands is een dorp in het zuidwesten van de provincie Antwerpen. Het dorp is te vinden aan de Schelde en is één van de mooiste dorpen in België. Sint-Amands is een oud dorp dat in ieder geval al bestond in de 9e eeuw. Helaas zijn er uit die periode geen gebouwen bewaard gebleven, wat betekent dat het oudste gebouw in het dorp uit de 17e eeuw stamt. 

Mechelen

Wil je liever in een wat grotere plaats wonen maar houd je wel van een oud centrum, dan is Mechelen ook zeker de moeite waard om te benoemen. Mechelen is een stad met een oude stadskern en beschikt over relatief veel Katholieke bouwwerken. Vergeleken met Antwerpen is Mechelen niet zo groot, met 100.000 inwoners vergeleken bij 500.000 inwoners.  

Antwerpen

De stad Antwerpen blijft één van de populairste steden in België. De grote winkelstraat van Antwerpen geeft je de mogelijkheid om te winkelen in allerlei internationale winkels. Verder is de stad erg mooi om te zien, met bezienswaardigheden zoals de dierentuin en de opera. Wil je wonen in Antwerpen? Dan is dat uiteraard mogelijk. Er zijn bijvoorbeeld genoeg huizen te koop in Turnhout. Nu weet je meer over de leukste woonplaatsen in de provincie Antwerpen. 

cropped-Ontwerp-zonder-titel-3.png
Redactie

reacties staan uit.